TEŞHİS

Diş Hekimliğinde ‘’Teşhis’’ her tıp dalında olduğu gibi işin temelidir. Teşhiste ki başarı, yapılacak işlem ve tedavilerde ki sonucu ve süreyi hiç şüphesiz etkiler.
Günümüzde modern Diş Hekimliğinde artık teşhislerimize yardımcı olacak son sistem birçok elektronik aygıt kullanılmaktadır.
Hekim olarak hastaya zarar vermeme önceliğimize dayanarak en kısa sürede en doğru teşhise ulaşarak yapacağımız işlem ve tedavilerimizi planlayabilmemizi sağlayan yardımcılarımız şunlardır; Oral Kamera, RVG, Panoramik, Sefalometrik, Volümetrik Tomografi.

DİŞ TEDAVİLERİ

Hastalar artık en son noktadaki kurtarılamayacak dişlerini bile kaybetmek istemediklerinden çekim yerine merdivenin son basamağı da olsa dişin ağızda hizmet etmeye devam etmesi için TEDAVİ yolunu seçmekteler.

Bu tür tedaviler küçük yaşlardan itibaren koruyucu olmak adına; Fissür Örtücü, Dolgular(Kompozit  Işınlı-Amalgam) Kanal Tedavisi, Pinli Restorasyonlargibi sırayla gider…

PROTEZLER

Kaybedilen dişlerin yerini tutan, kısmi ya da tüm dişsizliklerde hareketli veya sabit olarak kullanılan; yapımı için yardımcı laboratuar çalışması gerektiren yapay diş materyellerine verilen ortak addır.

ESTETİK TEDAVİLER

Son yıllarda Diş Hekimliğinde estetik gülüş tasarımı, estetik Diş Hekimliği gibi içinde estetik kelimesini barındıran bir sürü kavram ortaya atılmıştır. Diş Hekimliğinde bakış açısı içinde fonksiyonun yanı sıra tabi estetik de göz ardı edilmemelidir. Estetik kaygının giderilmesi adına birçok materyal geliştirilmiş ve geliştirilmektedir. Bu amaçla yapılan tedavileri sıralayacak olursak; Zirkonyum, Detertraj-Polisaj, Bleaching Beyazlatma, Diş üstü kıymetli kıymetsiz taş uygulaması, Ortodonti yer alır.

CERRAHİ TEDAVİLER

Cerrahi tedaviler anlaşılacağı üzere diş ve çevre dokularına yapılan radikal kanlı-kesmeli işlemlerdir. En basit ve rutin olanı çekim işlemidir. İçlerinde en komplike ve meşhur olan cerrahi işlem 20 yaş ameliyatıdır. Bunu daha zor olan uzman tarafından yapılan kist ameliyatı takip eder.